Tips&tricks pentru părinți

Activități de seară care reduc stresul

Ce poți face seara când copilul este tensionat sau agitat? După ce identifici cauza și găsiți împreună soluții, implică-l într-una sau mai multe activități care reduc stresul și îl ajută să se liniștească.

1. Jocuri care implică simțul tactil

Lasă-l să modeleze și să se joace după bunul plac cu plastilină, nisip kinetic, spumă de modelat și slime. Jocul cu mânuțele ajută la eliberarea tensiunii și reducerea stării de agitație. Printre acele activități care reduc stresul se regăsește și joaca senzorială, în care copilul testează și se joacă cu diverse texturi: spumă de ras, biluțe de apă, mălai etc.

activități care reduc stresul

2. Constuiți împreună o minge antistres

Ai nevoie de:

activități care reduc stresul
 • biluțe de apă
 • un balon
 • o sticlă goală de 500 ml
 1. Pregătește biluțele – lasă-le în apă câteva ore până își măresc volumul.
 2. Pune-le apoi într-o sticlă de plastic.
 3. Pe gâtul sticlei, prinde capătul balonului, astfel încât atunci când întorci sticla biluțele să alunece în balon.
 4. Fă apoi un nod balonului și e gata.

3. Activități care reduc stresul:

Colorați mandale

Alege câteva modele simple de mandale, potrivite copiilor, printează-le și puneți-vă pe desenat. Colorarea mandalelor este o metodă ușoară și la îndemână care îi ajută pe cei mici să se calmeze când sunt tensionați și agitați.

4. Citiți o poveste nouă

activități care reduc stresul

Comparat cu alte activități considerate relaxante, se pare că cititul scade cel mai mult nivelul de stres. Chiar și când ai un copil care știe deja să citească singur și încurajezi asta, nu renunța la a-i citi tu din când în când câte ceva. Va fi pentru el un moment plăcut, relaxant, petrecut împreună cu tine.

5. Povestiți despre întâmplările de peste zi

Dacă cel mic vine de la școală sau de la grădiniță furios și agitat, e important să descoperi cauza acestui comportament și să găsiți o soluție împreună. Pune-i câteva întrebări din care să afli cum a fost ziua lui:

 • Cine te-a făcut să râzi astăzi?
 • Ce/cine te-a supărat?
 • Ce ai învățat nou astăzi?Ce ți s-a părut cel mai interesant?
 • Când te-ai plictisit?

Și lista poate continua, în funcție și de răspunsurile copilului.

Sursă foto: People photo created by jcomp – www.freepik.com; Baby photo created by prostooleh – www.freepik.com; School photo created by nensuria – www.freepik.com; Pinterest.com

Poate îți place și...

1 Comment

 1. […] multă energie, agitație și o dezordine controlată. Unele activități senzoriale ajută copiii să se relaxeze și să se liniștească. Lavanda este cea care îi poate ajuta pe micuți în acest sens, motiv […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.