activitati de primavara pentru copii
Outdoor

Activități de primăvară pentru copii

E primăvară, așa că e timpul să ieșim afară și să ne bucurăm de natură. Să cunoaștem lumea ce ni se deschide în jur, să explorăm culorile primăverii și să desfășurăm activități specifice de primăvară.

Așa că, ți-am pregătit o listă cu 15 activități diverse de primăvară pe care le poți face împreună cu copilul tău.

1. Plantați flori în ghivece dacă stați la bloc sau în grădină dacă stați la casă. Este o activitate plăcută, relaxantă, dar în același timp și educativă. Copilul va învăța părțile plantei și va putea observa procesul de creștere și de transformare.

2. Plimbați-vă în parcuri sau păduri: observați cum natura revine la viață. Culegeți ghiocei și alte flori de primăvară, ascultați cântecele păsărilor și bucurați-vă de copacii înmuguriți. Acesta e un prileg excelent pentru a discuta despre mediu, despre transformările naturii, dar și despre vietăți.

3. Faceți o cutie senzorială de primăvară. Vă puteți inspira de aici.

4. Faceți un ierbar cu flori de primăvară. Culegeți frunze și flori și așezați-le între paginile unui caiet. Dacă știe să scrie, va fi cu atât mai interesantă activitatea, deoarece va căuta informații despre fiecare plantă în parte.

5. Dacă afară plouă, îmbrăcați-vă corespunzător și ieșiți să vă bucurați de o plimbare aventuroasă. Plimbarea prin ploaie este una din cele mai iubite activități de primăvară pentru copii.

6. Pictați ghivecele în care urmează să plantați flori cu motive primăvăratice.

7. Faceți căsuțe pentru păsări din cutii de lapte sau pictați unele cumpărate.

8. Ieșiți în parc cu bicicletele, rolele sau trotinetele.

activități de primăvară pentru copii

9. Citiți cărți despre primăvară.

10. Pregătiți casa: faceți curățenie împreună și decorați-o cu obiecte specifice primăverii.

sursă foto: freepick.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.