decoratiuni de Paști
Art&Craft

Activități de Paști pentru copii și părinți

Îți propunem câteva idei de activități de Paști pe care le poți face alături de copilul tău. Sunt distractive, deloc costisitoare și pot fi folosite ca decorațiuni de Paști. Cu siguranță, casa și masa vor avea ”haine” de sărbătoare.

Ouă decorative din aluat sărat

Dacă nu ați încercat până acum, vă garantăm că aceasta este, de departe, una din cele mai distractive activități de Paști. Preparatul aluatului sărat, modelarea formelor și mai apoi pictatul o să vă țină ocupați cam jumătate de zi. Dar, credeți-ne pe cuvânt, merită!

Pentru aluat, ai nevoie de 200 g sare, 200 g făină și 125 ml apă. Se amestecă toate ingredientele până capătă consistența unui aluat de pâine. După aceea, se întinde aluatul și se decupează forme. În cazul în care nu aveți forme de ouă sau iepurași, puteți rupe câte o bucată din aluat și să modelați cu mâinile forma dorită. Puneți formele obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-le la cuptor pentru 50 de minute. Când se răcesc, aveți liber la pictat și decorat:).

activități de Paști

Felicitare de Paști

Chiar dacă nu o să le putem înmâna personal, ne-am gândit să facem și câte o felicitare pentru cei dragi. De data aceasta, ne-am folosit de ștampilele-cartof. Adică, am tăiat un cartof în jumătate, și cu un cuțit am sculptat cele două ștampile rezultate. Mai apoi le-am pictat, după care a ștampilat o foaie de hârtie. După ce s-au uscat, le-am decupat și ouăle rezultate le-am lipit de felicitări.

Ouă de plastic decorate cu ojă

Dacă ai prin casă ouă de plastic, încearcă această metodă de decorare cu ojă. O să fie o activitate foarte distractivă. De fapt, putem spune că samănă mai degrabă cu un experiment. Pentru asta, ai nevoie de un bol cu apă, vreo trei oje de culori diferite și ouă de plastic. Pune în apă câte două-trei picături din fiecare ojă și vei vedea că o să se formeze o peliculă. Pune oul în acea peliculă, iar când observi că se lipește de ou, scoate-l ușor. repetă procedeul pentru a ”îmbrăca” tot oul.

sursă foto: nejucăm.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.