activitati papadii
Art&Craft

Activități cu păpădii

Pădădii…Le-ați văzut? S-au ținut de promisiune și ne-au bucurat și în acest an cu frumusețea lor. Drept răsplată, le dedicăm și noi câteva activități.

Activități art&craft cu păpădii

Păpădii din hârtie creponată

activitati cu papadii

Pentru această activitate, ai nevoie de hârtie creponată galbenă(pentru flori), hârtie glasată verde(pentru frunze), lipici și foarfecă.

Taie câteva fâșii de hârtie creponată. Concret, câte flori, atâtea fâșii. Ia fiecare fâșie de hârtie și ”cresteaz-o” cu foarfeca(!!!atenție, taie doar până la jumătate). Apoi, pe partea netăiată, aplici lipiciul și începi să rulezi. La sfârșit, tai excesul(cotorul florii) și o lipești pe o foaie. Frunzele se fac și ele ușor, tăind fâșii de hârtie glasată.

Păpădii din plastilină și bețișoare

activitati cu papadii

Înainte de a începe această activitate, pregătește materiale. S-ar putea ca pentru un copil de până în 5 ani să fie destul de dificil să taie bețișoarele de urechi. De aceea, îi poți da o mână de ajutor. Asa că, după ce ai tăiat capetele de bețișoare, copilul poate modela mici bile de plastelină. Pe o foaie de hârtie cartonată, lipește frunze. În vârful lor, pune bilele de plastilină. Iar la sfârșit, pune capetele de bețișoare. Distracția va fi garantată, iar creativitatea vă stă la îndemână. Garantăm că va fi una din acele activități cu păpădii pe care copilul nu o va uita prea curând.

Mai găsești astfel de activități cu păpădii și aici. Sunt tehnici inedite de pictură, cu care poți crea adevărate opere de artă. Și ca un tips, le puteți transforma în felicitări pentru bunici, că tot se apropie sărbătorile pascale.

Activități de motricitate fină cu păpădii

Culege păpădii

Te-ai gândit vreodată că o simplă activitate precum culesul păpădiilor contribuie la dezvoltarea motricității fine a copilului? Prinderea și ruperea florilor dezvoltă mușchii mâinii și implicit a degetelor. Așa că, hai să vedem ce buchețele frumoase de păpădii culegeți!

Tablou din păpădii

activitati cu papadii

Tot pentru a dezvolta motricitatea fină, poți încerca această activitate creativă. Perforează o foaie cartonată( noi am făcut o formă de inimă) și lasă-l pe copil să pună în găurile formate câte o floare de păpădie. La sfârșit, întoarce foaia cartonată, îndoaie tulpinile și lipește-le cu bandă adezivă

Decorează un strecurător de vase

O altă activitate bună pentru dezvoltarea motricității fine este și docorarea unui strecurător de vase cu flori de păpădie. Mai mult, copilul își va activa și capacitatea de concentrare și de îndemânare.

Activități de relaxare

Și după ce v-ați delectat cu aceste activități cu păpădii, ar fi păcat să nu povestiți sau să citiți poezii și povești despre păpădii. Iată câteva idei de cărți cu și despre păpădii.

Sămânța de păpădie de Veronica Cozma

Prințul Păpădie și regatul florilor de Alec Blenche

Promisiunea rămâne promisiune de Eve Tharlet

sursă foto: nejucam.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.