Tips&tricks pentru părinți

6 idei de jocuri în mașină

Și copii tăi se plictisesc repede în mașină? Ca să amâni cât mai mult momentul telefonului sau al tabletei, ai nevoie de alternative care să le capteze interesul. Câteva jocuri potrivite în mașină vor face timpul să treacă mai repede.

Iată cîteva dintre secretele noastre la drum lung.

1. Road Trip Bingo

Pentru acest joc, ai două variante.

Fie printezi de pe internet fișe gata făcute, fie desenezi un chenar cu minim trei rînduri și trei coloane. În fiecare pătrat obținut, desenează simbolul pe care copilul va trebui să îl găsească: o pasăre, o casă galbenă, o mașină verde etc.

2. Jocuri în mașină – jocuri magnetice

Există jocuri magnetice de dimensiuni mici, ce pot fi luate în călătoriile cu mașina. Găsești în acest format ”Spînzurătoarea”, ”X și 0”, puzzle-uri sau jocuri de logică, în funcție de preferințele copilului.

Noi avem Magic Forest, un puzzle magnetic tip labirint. Există o serie de provocări împărțite pe patru niveluri de dificultate (Starter, Junior, Expert, Master), prin care copilul trebuie să realizeze drumul corect de la un simbol la altul.

jocuri în mașină

3. Jocuri în mașină – Brainbox

Pentru momentele mai lungi de așteptare, Brainbox este întotdeauna o idee bună.

Jocul conține o serie de cartonașe. Acestea au două fețe: pe una este desenată o imagine cu cîteva detalii, pe cealaltă există câteva întrebări despre imaginea respectivă. Copilul are la dispoziție câteva secunde să studieze imaginea și să rețină detaliile. Părintele ia apoi cartonașul și pune întrebările de pe cealaltă parte.

Brainbox se găsește pe mai multe teme și pe categorii diferite de vârstă. Noi avem ”Opoziții” și ”Lumea”și le jucăm cu plăcere de fiecare dată.

jocuri în mașină

4. Pop it

Această jucărie nou apărută a fost nelipsită la ultimele noastre drumuri cu mașina. Se zice că ar avea și rol antistres, însă există și câteva variante de a te juca cu ea.

Iată aici mai multe idei de joacă cu un pop it.

5. Cartonașe pe care scrii și ștergi

O altă idee care pe noi ne-a salvat la drumurile lungi cu mașina. Aceste cartonașe vin însoțite de o cariocă specială care se poate șterge ușor cu un șervețel umed, astfel că poți refolosi caronașul de câte ori vrei.

Noi avem pachetul ”Vacanțe și călătorii” cu peste 100 de activități foarte simpatice, dar găsești și alte pachete asemănătoare: ”50 de jocuri de jucat în vacanță”, ”50 de jocuri de jucat în călătorii”, ”50 de jocuri de jucat în mașină” etc.

6. Cărți de colorat cu apă

O super idee anti-plictiseală pentru copiii mai mici. Nu trebuie să schimbe culorile și astfel să le cadă creioanele prin mașină. În plus, nu se murdăresc și nu murdăresc în jur. Imaginile se colorează folosind doar un stilou special cu apă. Multe dintre aceste cărți revin la imaginea albă inițială, după ce desenul se usucă. Astfel copilul o poate lua de la capăt.

Pentru și mai multe idei de joacă în mașină, iată câteva JOCURI DE CONVERSAȚIE super amuzante.

Așteptăm și ideile voastre de jocuri în mașină pe grupul Nejucam de pe Facebook.

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.