Outdoor

5 jocuri în curte pentru toată familia

Chiar și într-o curte mică poți face sau improviza câteva activități super amuzante pentru copii. Nu sta deoparte, intră și tu în joc!

1.X și 0 pe asfalt

Un joc simplu, care prinde la orice vârstă și care poate fi jucat cu ușurință în curte. Nu vă trebuie decât o bucată de cretă și chef de joacă. Intră aici pentru mai multe idei de jocuri cu creta pe asfalt.

2. Darts în curte

în curte

Jocul de Darts poate fi ușor instalat în curte sau în grădină. Pentru copiii mai mari, se poate folosi varianta clasică. Pentru cei mici, există variante de Darts din materiale sigure, fără risc de accidentare. Ikea are o astfel de variantă kid-friendly, din material textil.

3. Bowling

Există multe seturi de bowling pentru copii, unele cu popicele în forma clasică, altele în formă de animale. Dacă nu ai un astfel de set, poți impoviza rapid din sticle mici de apă sau cutii metalice.

4. Tras cu arcul

în curte

O țintă și un arc și vei avea o activitate distractivă pentru copil, la tine în curte. Și acest set de joacă se poate alege în funcție de vârsta copilului. Există variante de săgeți cu burete sau cu ventuză, astfel încât și copiii mici să își poată exersa dexteritatea cu acest tip de activitate.

5. Baschet în curte

Sunt câteva activități sportive care se pot adapta și în spațiile mai mici. Baschetul, de exemplu, se poate juca în familie și într-o curte mai mică. Montează un inel de baschet pe gard, la o înălțime potrivită pentru copil. Sau poți opta pentru un coș de baschet ușor de montat, demontat și transportat (cum sunt modelele de la Decathlon), pe care să îl prinzi de un stâlp de beton.

Sursă foto: Freepik.com, Pinterest.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.