desenăm
Tips&tricks pentru părinți

5 jocuri în care desenăm și ne distrăm

Jocurile în care trebuie să desenăm sunt întotdeauna o idee bună. Încercați-le și voi cu familia sau cu prietenii, acasă, în mașină sau la un picnic. Nu ai nevoie decât de câteva foi, creioane și carioci.

1.Ghici ce desenăm aici?

Joc pentru doi sau mai mulți copii.

Gândește-te la un obiect pe care știi să îl desenezi. Acesta va fi desenat treptat. Prima dată desenezi o formă. După aceea, adaugi pe rând câte un element. Înainte de fiecare detaliu adăugat, lasă timp celorlați copii să ghicească obiectul.

2. Dintr-o formă, într-un desen

Joc pentru doi copii.

Primul copil desenează un contur. Dă foaia următorului copil. Acesta trebuie să trasnforme conturul într-un desen.

3. Desene haioase

Joc pentru trei copii.

  1. Desenează pe foaie un cap – prințesă, maimuță, clovn, robot. Împăturește partea pe care ai desenat și dă-o mai departe.
  2. Următorul copil va desena un corp la alegere – de om sau de animal. Apoi împăturește partea desenată și o dă mai departe.
  3. Al treilea copil, adaugă picioarele – de robot, de pisică etc.
  4. La final, desfaceți desenele și vedeți ce a ieșit.

4. Provocare: schimbă mâna

Joc pentru doi sau mai mulți copii

Concurenții discută și cad de acord asupra unui obiect pe care îl vor desena: un vapor, o broască, un castel etc. Fiecare și-l desenează pe foaia sa. Apoi, ei schimbă mâna și desează alături același lucru – dreptacii cu stânga, sângacii cu dreapta.

5. Desenăm personaje amuzante

Joc pentru doi sau mai mulți copii

Pregătiți o foaie și mai multe carioci colorate. Toți desenează forma unei fețe pe foaie. Primul copil hotărăște ce păr va avea personajul: de exemplu, o coadă împletită, mov, într-o parte. Următorul copil hotorăște forma nasului: un nas de clovn. Și tot așa, până când portretul este gata.

Sursă foto: nejucam.ro; Freepik.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.