5 cărți despre natură pe care le folosim tot timpul anului

5 cărți despre natură pe care le folosim tot timpul anului

Fiecare ieșire în natură e o încântare și un bun prilej de joacă și învățare. În cazul nostru, activitățile făcute afară sunt în topul preferințelor. Dar, ca să aflăm mai multe despre fenomenele, vietățile sau plantele din jurul nostru, luăm mereu în aventura noastră o carte despre natură. Astfel, putem verifica ceea ce vedem sau putem observa imediat ceea ce citim. Îți prezint mai jos cărțile noastre despre natură, pe care le rasfoim tot timpul anului.

1. În mijlocul naturii. Descoperă cele patru anotimpuri – Susanne Riha

Toamna în pădure. Iesire în natură.

Pe lângă prezentarea anotimpurilor, informații despre circuitul apei în natură sau despre hibernarea animalelor, această carte minunată ne arată ce se întâmplă în natură în fiecare lună din an. Așadar, aflăm cum își duc viața și cum se adaptează schimbărilor fiecărui anotimp animalele din păduri, de lângă lacuri sau de pe câmpuri. Are ilustrații foarte frumoase, explicații pe înțelesul celor mici și, pentru fiecare lună în parte, câte un mic sfat despre cum putem ocroti chiar noi natura.

Editura Universul Enciclopedic Junior

2. Un an în grădina mea – Susanne Riha

Toamna în grădină, invatam despre natură.

Scrisă de aceeași autoare, această carte are o structură asemănătoare celei prezentate mai sus. Diferența este că aici se vorbește strict despre schimbările care au loc în grădini în fiecare lună din an. Astfel, aflăm cum putem îngriji plantele, cum se adaptează animalele de pe lângă casa omului și ce modificări apar în funcție de vreme. Pe fiecare pagină, pentru fiecare lună în parte există o casetă  cu titlul ”Ce poți face singur ” din care te poți inspira pentru a face cu cel mic diverse activități.

Editura Universul Enciclopedic Junior

3. Albumul Exploratorului Naturii – Caz Buckingham și Andrea Pinnington

tipuri de cochilii, explorare în natură

Este o carte senzațională, cu multe informații interesante despre o mulțime de subiecte. Cartea este structurată pe trei mari teme: Pământ, Aer, Apă. Mai mult decît atât, această carte este și un ghid de aventură, căci încurajează și dă posibilitatea copilului să fie un adevărat explorator. Pentru fiecare subiect prezentat există pagini goale, unde copilul poate atașa diverse mostre găsite în cercetările sale în natură. Cartea îl poate însoți pe cel mic la fiecare ieșire în parc, la mare sau în pădure, astfel încât să îți poată lua informația chiar în momentul observării.

Editura Aramis

4. Marea carte a naturii – Christine Henkel

Marea carte a naturii, ce se întâmplă noaptea in pădure

Este o carte plină de ilustrații, așadar cu mare impact vizual. Aflam ce se întâmplă și care este viața animalelor noaptea în crâng, în parterul pădurii sau într-un canal cu apă. Învățăm despre flora și fauna specifică pădurilor, ogoarelor și pajiștilor, crânguilor și grădinilor sau râurilor și lacurilori, căci aceastea sunt și cele patru mari capitole ale cărții. O mulțime de animale și plante așteaptă să fie descoperite în fiecare pagină din această frumoasă carte despre natură.

Editura Universul Enciclopedic Junior

5. În natură. Jocuri și activițăți de explorator

In natură: cum construim o plută.

O carte superbă care ne-a cucerit de la primele pagini. Ne învață să iubim natura și ne arată cum putem să ne bucurăm de fiecare ieșire afară. Ne prezintă activități și jocuri pe care le putem face atunci când mergem la mare sau într-o pădure, cum să construim un adăpost, cum să pregătim mâncare la foc,cum  să ne orientăm în spațiu, cum să construim o plută și multe alte lucruri utile și super interesante. O carte potrivită atât celor mici, cât și copiilor mai mari.

Editura Corint Junior

Sursă foto: arhivă personală

Anca Biro

Related Posts

3 moduri creative de a sărbători Ziua internațională a Cărții

3 moduri creative de a sărbători Ziua internațională a Cărții

Decorațiuni pentru masa de Paști, ușor de făcut de copii

Decorațiuni pentru masa de Paști, ușor de făcut de copii

3 sporturi de exterior adaptate pentru interior

3 sporturi de exterior adaptate pentru interior

Teatru radiofonic pentru copii: 5 povești uimitoare

Teatru radiofonic pentru copii: 5 povești uimitoare

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *