Tips&tricks pentru părinți

5 activități amuzante pentru copii mai mari de 1 an

Iată 5 activități pentru copii pe care le puteți face pentru a le stimula dezvoltarea fizică și psihică.

Deoarece copiii mici sunt extrem de curioși, ei învață despre lume prin explorare și joacă. Chiar dacă are numai 1 an sau mai mult, copilul poate experimenta tot felul de lucruri și activități care de care mai distractive.

#pictură cu degetele:

Pictura cu degetele promovează dezvoltarea motricității fine. Vopseaua non-toxică oferă activității o componentă senzorială. Pentru o experiență tactilă, poți folosi spumă de ras în care să pui câteva picături de colorant alimentar. Dacă vrei să protejezi casa de eventualele ”dezastre”, pune copilul în cadă sau întinde-i pe jos o bucată considerabilă de folie alimentară. Dacă ai nevoie de idei de joacă pentru o astfel de activitate, te poți inspira de aici.

#pictură cu apă

Crezi că micuțul tău nu poate manevra pensula? Încurajeaza-l să o facă. pentru început, oferă-i una mare, de genul celei pentru vopsit pereții. Pune-i o tavă cu apă în față și lasă-l să se joace cu pensula în apă. După ce se obișnuiește să o mânuiască, pune-i lângă tavă o foie de hârtie sau o planșă de plastic. Poți să-i pui și puțină culoare pe foaie pentru a vedea cum joaca prinde culoare.

#desene cu creta pe asfalt

Când vă permite vremea, ieșiți afară și desenați cu creta pe asfalt. Astfel de activități pentru copii nu numai că dezvoltă motricitatea fină și controlul muscular, dar încurajează și imaginația, recunoașterea culorilor și cultura vizuală. Câteva idei despre joaca cu creta pe asfalt, găsiți și aici.Dacă micuțul preferă mai degrabă să rupă creta și să o calce în picoare decât să deseneze cu ea, atunci ar fi indicat să păstrezi activitatea pentru altă dată.

#coliere din macaroane

5 activități pentru copii

La vârsta de un an de zile, copilul poate să înșire pe o sfoară macaroane. Le recomandăm pe cele cu mijlocul gol sau pe cele tubulare. De asemenea, pentru a face activitatea cât mai accesibilă, în loc de sfoară, puteți folosi sârmă plușată. La început, micuțul poate fi frustrat de această sarcină, însă psihologii susțin că e indicat să-i încurajezi să nu renunțe. Printr-o astfel de atitudine îi transmiți încrederea ta în capacitatea lui de a face ceva. Aceasta se traduce prin dezvoltarea încrederii în sine. După ce a avut succes, micuțul dezvoltă un sentiment de împlinire și mândrie.

#artă cu ștampile

5 activități pentru copii

Copiii iubesc ștampilele. Tocmai de aceea, îl poți lăsa să se distreze cu ele. Le puteți confecționa împreună, dintr-un burete de vase sau din jumătăți de cartofi, mere sau lămâi. Ai nevoie de un cuter sau cuțit, și de imaginație. După ce ai decupat diverse forme, da-i-le copilului să le înmoaie în culoare după care să ștampileze o foaie de hârtie.

sursă foto: nejucăm.ro, pinterest, freepick

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.