activitati de paste pentru prescolari
Tips&tricks pentru părinți

5 activități de Paște pentru copii

Aceste activități de Paște pentru copii nu numai că vă vor distra copilul, dar îl vor ajuta și să-și dezvolte abilitățile motorii și cognitive.

  • Ghicește ce se ascunde in ouăle de plastic

Pentru această activitate de Paște ai nevoie de câteva ouă de plastic care se pot deschide(poți folosi si recipientele din binecunoscutele ouă de ciocolată). Umple-le cu orez, fasole, nisip sau bomboane. Poți folosi ce găsești prin bucătărie, important e să aibă texturi diferite, pentru a crea sunete diferite. Provocarea va fi ca micuțul să ghicească ce ”ingredient” se ascunde în oul de plastic.

  • Potrivește jeleurile în ”cuib”

Și pentru această activitate de Paște ai nevoie de cel puțin 5 ouă de plastic. Numerotează-le cu un marker, și așază-le într-un cofrag, astfel încât copilul să poată vedea cifrele scrise. Provocarea constă în a umple fiecare ou cu numărul corespunzător de jeleuri.

  • Gășește jumătatea

Umple un coș cu jumătăți de ouă de plastic pictate intr-o varietate de culori. Provocarea va fi ca micuțul să găsească jumătățile care se potrivesc, adică de aceeași culoare. O astfel de activitate este excelentă pentru a-i dezvolta abilitățile motorii fine și capacitatea de a rezolva probleme.

  • Umple cofragul cu niște ”comori” din natură

Aceasta poate fi una din cele mai atractive activități de Paște pentru copii. O ”vânătoare” în natură poate fi rețeta ideală pentru a dezvolta capacitatea de observare, simțurile și curiozitatea. Organizează o ieșire în parc, în grădină sau pădure, în care, copilul să adune cât mai multe ”comori”(bețe, pietre, frunze, flori) din natură. Atenție, acestea trebuie să se potrivească într-un cofrag de ouă.

  • Decorează ouă de Paște pe hârtie

Pe o foaie de hârtie, conturează două sau trei ouă. Pe o tavă, pregătește-i copilului un lipici lichid, câteva boabe de fasole pictate în diverse culori, nasturi decorativi sau paste pictate. Lasa-l să decoreze ouăle după cum își dorește. La fel de bine, le poate desena sau picta.

Pentru mai multe idei și activități pentru copii, te așteptăm și pe pagina de Facebook și instagram.

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.