activități art&craft
Art&Craft

5 activități art&craft pentru copiii de 2 ani

Cine a zis că micuții de doi ani nu pot ”testa” minunata lume a art&craft-ului? E chiar indicat să le propui activități art&craft, bineînțeles, adecvate vârstei lor. Iar pentru asta, îți propunem noi o listă cu astfel de activități.

Copiii de doi ani se dezvoltă rapid atât pe plan cognitiv, cât și fizic. De aceea, anumite activități art&craft îi pot ajuta să-și dezvolte într-un timp mai scurt unele abilități precum motricitatea fină și grosieră. De asemenea, îi ajută să recunoască și să interacționeze cu elementele din mediul înconjurător.

NUmai că este important să nu uităm că la această vârstă unele activități art&craft pot fi dificile pentru ei, motiv pentru care, micuții au nevoie de tot suportul vostru.

Potrivește stickerele în funcție de culoare

Lipește pe o foaie albă, un rând cu diferite stickere. Cere-i apoi copilului să lipească sub fiecare sticker, altele de aceeși culoare. A astfel de activitate îl va ajuta să-și îmbunătățească percepția, rezolvarea problemelor și toleranța la frustrare.

Pictură cu degetele

O astfel de activitate art&craft va fi de departe preferata micuțului. Pe lângă faptul că se va putea distra cu acuarelel după bunul plac, va experimenta și partea senzorială a jocului. Așa că, oferă-i o paletă de culori, de preferat pe bază de apă, pe care să le poți spăla, și o coală de hârtie sau un carton. Pentru ca activitatea să fie mai complexă, poți introduce și numărarea punctelor făcute cu degetul sau potrivirea culorilor.

Pictură cu pipeta

Dacă vrei să-l ajuți să-și dezvolte musculatura degetelor și a mâinii, atunci oferă-i o pipetă cu care să picteze. Pune în recipiente acuarele diluate cu apă și lasă-l pe copil să ia cu pipeta din ele. Mai apoi, va putea face opere de artă pe o foaie de hârtie, picurând pur și simplu.

Facem colaje

Colajele nu numai că îmbunătățesc motricitatea fină, ci dezvoltă și relația cauză-efect și încurajează exprimarea de sine. Pentru început, taie bucăți de hârtie creponată(atenție, la doi ani ar putea fi prea devreme să mânuiască foarfeca). Apoi, în acțiune intră copilul. El trebuie să le lipească pe un contur sau pur și simplu pe o foaie sau un carton.

Desenăm cu creta pe asfalt

Desenele cu creta pe asfalt au o mulțime de beneficii: îmbunătățesc abilitățile motorii fine și coordonarea mână-ochi, și încurajează creativitatea. De asemenea, sunt o alternativă interactivă și distractivă la desenele clasice. Dacă ești interesat de mai multe idei, găsești aici o mulțime de variante.

NU uita! Așteptăm poze și comentarii aici, pe pagina de facebook sau pe instagram despre activitățile pe care le faci cu micuțul tău.

sursă foto: freepik.com


	
	
    
   

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.