jocuri de familie
Tips&tricks pentru părinți

4 jocuri de familie perfecte pentru o seară distractivă

Serile petrecute acasă pot fi și mai distractive și mai relaxante dacă încercați câteva jocuri de familie! De fapt, puteți transforma orice activitate într-un joc, însă am găsit 4 jocuri de familie pe care le puteți încerca oriunde, cu materiale pe care le aveți în jurul vostru!

jocuri de familie

Aceste jocuri de familie te vor purta înapoi în timp, atunci când le jucai cu prietenii din școală sau liceu. Adevărul este, că nu contează câți ani ai. Aceste jocuri sunt atemporale!

Prinde cerealele

Cutia de cereale este perfectă pentru o seară distractivă în familie. Fiecare membru al familiei are nevoie de câte o lingură și o farfurie. Cutia cu cereale va sta pe o masă, iar farfuriile, la o distanță considerabilă, pe o altă masă. Pe rând, fiecare va trebui să ia din cutie, ținând lingura între dinți, cât mai multe cereale și să le ducă până la farfurie. Câstigă cel care umple primul farfuria.

Ghici ce e în cutie

Într-o cutie, puneți diverse obiecte de prin casă: jucării,obiecte de uz personal, fructe sau legume. Pe rând, fiecare membru al familiei va fi legat la ochi și va ghici, prin pipăire, ce obiecte se află în cutie. Câștigă cel care ghicește cele mai multe obiecte.

Jocuri de familie: cald-rece

Sigur vă mai amintiți de jocul acesta. Îl jucam cu toții când eram mici. Formați două echipe. Hotărâți împreună ce obiect să ascundeți și în ce încăpere. După ce ați ascuns obiectul, echipa adversă va trebui să-l caute, iar voi îi veți ghida prin cele două cuvinte: cald-rece. Cu cât se vor apropia mai mult de loc, cu atât va fi mai ”cald”. Cu cât se vor îndepărta, cu atât va fi mai ”rece”.

Jocuri de familie: mută bilele de bumbac

Pentru jocul acesta aveți nevoie de bile de bumbac, cremă de față și farfurii plate. Pe rând, vă dați nasul cu cremă, după care încercați să prindeți câte o bilă de bumbac și să o mutați în farfurie. Cine reușește să pună cele mai multe bile, câștigă.

sursă foto: freepick.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.