Art&Craft

3 tehnici inedite de pictură

Toate tehnicile de mai jos presupun aplicarea culorii punct cu punct. Acest lucru îmbunătățește în timp capacitatea de concentrare și atenția. Este ceva mai dificil decât în cazul picturii clasice, cu pensula, căci pictura punct cu punct necesită mai mult timp și, implicit, răbdare.

Cu dopul de plută

Fie că desenează în contur sau creează liber, copilul va fi încântat de această tehnică de pictură. Aceasta îmbunătățește concentrarea, dezvoltă coordonarea și creativitatea. E o metodă interesantă ce îi încântă pe copiii de orice vârstă.

Cu bețișorul de urechi

Folosind un singur bețișor, copilul va trebui să pună pe rând culoare într-un desen dat. E o metodă care necesită atenție, antrenează răbdarea și dezvoltă motricitatea fină. E potrivită atât celor mici, cât și copiilor mai mari.

Cu degetul

E una dintre tehnicile de pictură preferate de copii. Ei pot crea liberi sau pot folosi un desen imprimat, pe care să îl umple cu diverse culori. De asemenea, folosind amprenta cei mici pot crea o mulțime de animale draguțe.

Aici găsești și alte tehnici inedite ce merită încercate. Spor la creat!

Sursa foto: Pinterest.com; <a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/paint”>Paint photo created by freepik – www.freepik.com</a>Copy and attributeDownload Problems?

Poate îți place și...

1 Comment

  1. […] aici pentru alte tehnici inedite de pictură și nu uita să ne arăți creațiile tale pe grupul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.