ziua internațională a cărții
Tips&tricks pentru părinți

3 moduri creative de a sărbători Ziua internațională a Cărții

Cum altfel am putem sărbători Ziua internațională a Cărții dacă nu prin câteva activități creative. Care, bineînțeles, sunt în strânsă legătură cu lectura și cărțile.

Faceți un desen după cartea/povestea preferată

ziua internațională a cărții

La finalul fiecărei cărți citite, îi poți cere copilului, dacă are peste 3 ani, să facă un desen. Astfel, își va pune la ”muncă” memoria și veți putea discuta despre carte. Vei fi surprinsă să vezi câte detalii a reținut din carte, câte conexiuni poate să facă și cu alte lecturi sau lucruri pe care le știe deja, și nu în ultimul rând, cât de încântat va fi să păstreze desenul între paginile cărții.

Faceți un semn de carte

De semne de carte avem nevoie aproape mereu. Așa că, de ce să nu profităm de Ziua internațională a Cărții și să facem împreună cu copilul un semn de carte. Poate fi unul tematic, care să se plieze pe subiectul cărții citite sau unul simplu din materiale reciclabile. Depinde doar de imaginația voastră.

Costumează-l în personajul preferat din cartea/povestea favorită

ziua internațională a cărții

O astfel de activitate va fi de departe favorita copilului. Indiferent de cartea preferată sau personajul îndrăgit, un astfel de joc de rol va fi o amintire de neuitat. Și dacă vrei ca activitatea să fie și mai reușită, îți propunem să te costumezi și tu. Intrați cu toții în povestea lui și jucați-vă roluri ca și cum ați fi în mijlocul acțiunii. Nu trebuie să-ți faci griji de costume. Suntem siguri că găsești prin casă câte ceva ca să puteți improviza. De fapt, acesta este tot farmecul: să vă distrați și să vă lăsați purtați de poveste.

sursă foto: freepick, nejucăm.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.