Jocuri senzoriale
Senzorial

3 jocuri senzoriale pentru orice vârstă

Oferă-i copilului experiențe senzoriale diverse. Iată trei jocuri senzoriale amuzante care îl ajută să își dezvolte simțurile și să aibă parte de o învățare concretă.

1. Ghicește alimentul

Jocuri senzoriale

Iată un joc foarte ușor de pregătit care îi va distra pe copii pe cinste.

Ai nevoie de: o tavă și mai multe alimente, cu gusturi și, eventual, texturi diferite.

Cum se joacă: la fel ca la jocul anterior, copilul, legat la ochi, trebuie să ghicească alimentul. În plus, acest joc e un bun exercițiu care îl ajută să recunoască gusturile: dulce, sărat, amar și acru.

2. Jocuri senzoriale – Ghicește sunetul

Jocuri senzoriale

Un joc super amuzant, în care copilul trebuie să ghicească, legat la ochi, sunetul produs de un instrument sau de un obiect.

Ai nevoie de: o eșarfă, instrumente muzicale de jucărie sau obiecte care fac sunete diverse – un clopoțel, o pungă, o foaie de hârtie, chei, o cutie cu orez, un pahar cu apă și unul gol (pentru zgomotul produs de apă), monede.

Cum se joacă: legat la ochi, copilul trebuie să ghicească zgomotele pe care le aude.

3. Ghicește obiectul

Jocuri senzoriale

Acest joc dezvoltă simțul tactil. Există două variante pentru acest joc: una în care copilul ghicește prin pipăire obiectul (recunoscând detalii în forma sa) și alta în care copilul spune materialul (lemn, metal, plastic) sau textura (moale/pufos, neted, aspru).

Ai nevoie de: un săculeț, jucării sau obiecte din materiale și cu texturi diferite.

Cum se joacă: pune obiectele alese într-un săculeț textil. Copilul bagă mâinile în săculeț, alege un obiect și încearcă să-l ghicească fără să îl scoată. Obiectele ghicite se scot din sac.

Sursă foto: Freepik.com; nejucam.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.