jocuri cu creionul pe hârtie
Tips&tricks pentru părinți

3 jocuri cu creionul pe hârtie care alungă plictiseala

Să ridice mâna sus cine își mai amintește de clasicele jocuri cu creionul pe hârtie. Ei bine, dacă nici tu nu ai uitat cum se joacă X și O, avioane sau spânzurătoare, acuma e momentul să-i arăți și celui mic farmecul acestor jocuri. Sper că-ți mai aduci aminte că ai nevoie doar de o foaie de hârtie și câte un creion. Cum se joacă, îți reamintim noi.

#jocuri cu creionul pe hârtie: X și O

jocuri cu creionul pe hârtie

Jocul se joacă în doi: unul joacă cu semnul X şi celălalt joacă cu 0. Pentru început, trebuie desenată pe foaie de hârtie un pătrat împărțit în 9 pătrățele. Începe jucătorul cu X, după care cel cu O. Ei pot scrie X sau O doar în pătrățelele libere. Scopul jocului este de a face 3 semne proprii pe o linie, coloană sau diagonală. Dacă pătratul este plin, dar nici un jucător nu a reuşit să îndeplinească acest scop, atunci jocul se termină remiză.

Avioane

jocuri cu creionul pe hârtie

Pentru acest joc, fiecare jucător are nevoie de o foaie de hârtie cu pătrățele și câte un creion. Trebuie menționat faptul că și jocul avioane se joacă în doi. Astfel, ambii jucători își vor desena pe foaie câte două pătrate de aceleași dimensiuni. Fiecare pătrat va fi numerotat în felul următor: pe orizontală cu numere de la 1 la 10, iar pe verticală cu litere de la A la J. În interiorul primului pătrat, își vor desena câte trei avioane. Asta fără ca partenerul de joc să vadă. Cel de-al doilea pătrat rămâne liber, pentru ca fiecare să-și noteze loviturile trimise. Pe rând, ambii jucători vor avea câte trei lovituri. La fiecare lovitură, jucătorul va spune coordonatele pătrățelelor (literă şi cifră). De asemenea, adversarul este obligat să comunice dacă lovitura a nimerit sau nu o parte a avionului. Câștigă cel care lovește capul avioanelor.

Spânzurătoare

Și acesta este unul din acele jocuri cu creionul pe hârtie care se joacă în doi. Primul jucător se gândește la un cuvânt, apoi scrie pe hârtie prima şi ultima literă a cuvântului. Îar în locul literelor din interior trece câte o liniuţă. Dacă prima sau ultima literă se găseşte şi în interiorul cuvântului este obligat să o treacă si pe aceasta. Misiunea celui de-al doilea jucător este de a ghici cuvântul. Astfel că, acesta va începe să spună câte o literă. Dacă litera se regăsește în cuvânt va fi scrisă. Dacă nu, primul jucător va începe să deseneze omulețul. Fiecare literă greșită, reprezintă o parte a omului. Se desenează capul, apoi corpul, mâinile, picioarele, se pun paie şi în final se aprinde focul. Dacă primul jucător reuşeşte să aprindă focul, câştigă jocul. Dacă cel de-al doilea jucător reuşeşte să descopere cuvântul, înainte ca focul să se aprindă, va câştiga jocul.

sursă foto: freepick.com, arhivă personală

Poate îți place și...

1 Comment

  1. […] și aceste jocuri amuzante cu familia sau prietenii […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.