Tips&tricks pentru părinți

Alungă plictiseala cu 3 activități haioase

Deși casa e plină de jucării, copilul se plânge de câteva ori pe zi că nu are ce face și se plictisește. Tu știi deja că plictiseala nu e rea deloc, ea dă naștere celor mai creative idei și oferă timp de gândire și cunoaștere de sine. Deci, ce facem? Îi lăsăm să se plictisească și să-și găsească singuri ieșirea din stare, dar le și putem da din când în când ”o mână de ajutor” să se orienteze spre o activitate plăcută.

1.Interviu pentru părinți

plictiseala

Un joc simpatic pentru copiii care merg deja la școală. Scrie pe o foaie câteva întrebări haioase și treci pe la fiecare membru al familiei să afli răspunsurile.

Iată câteva exemple:

  1. Unde îți place să îți petreci vacanța?
  2. Ce îți place cel mai mult la tine?
  3. De cine îți este dor acum?
  4. Care e activitatea ta preferată?
  5. Ce ai schimba în familia noastră?

2. Alungă plictiseala – fă o felicitare

Scrie o felicitare pentru cineva de care îți e dor și care nu e lângă tine – bunic, verișor, prietenă etc. Coloreaz-o, decoreaz-o și bag-o într-un plic. Ofer-o persoanei respective când vă întîlniți.

3. Spală-ți jucăriile preferate

Bineînțeles, vorbim de jucăriile care pot fi băgate în apă: figurine de animale sau personaje, mașinuțe, păpuși, ponei etc. Pregătește-i copilului un lighean cu apă și săpun lichid și altul cu apă curată pentru clătire. E o activitate foarte bine primită de copii, distractivă și utilă.

Borcanul cu idei de joacă este un alt articol unde vei găsi idei super amuzante, anti-plictiseală. Împărtășește joaca voastră de zi cu zi și cu noi, pe grupul Nejucam, de pe Facebook.

Sursă foto: Freepik.com; Pinterest.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.