Outdoor

10 idei de activități în natură

Vremea s-a încălzit, ziua s-a mărit, așa că avem toate motivele să ieșim și să facem cât mai multe activități în natură. Iată mai jos câteva idei de petrecere a timpului atunci când ieșiți cu copiii în parc sau într-o pădure.

activități în natură

1. Plimbați-vă cu bicicleta, rolele sau cu trotineta.

2. Vânătoarea de comori. Desenează pe o foaie 10 lucruri pe care copilul să le găsească în timpul unei plimbări în oraș, în parc sau într-o pădure.

3. Faceți construcții din crengi – dacă ieșiți într-o pădure, adunați bețe mai mici și mai mari și construiți corturi, turnuri sau un adăpost.

4. Adunați pietre, crengi, frunze uscate și folosiți-le pentru a crea fețe haioase sau diverse peisaje.

5. Culegeți flori de câmp. Puteți face din ele un mic ierbar sau le puteți păstra în borcane micuțe cu apă și puțin colorant alimentar.

6. Observați și cunoașteți natura. Ieșiți în parc, într-o pădure sau pe lângă un pârâu? luați cu voi o lupă, un binoclu și o carte despre natură. Peste tot sunt lucruri de văzut și de explorat.

7. Mergeți la pescuit.

8. Observați păsările. Fie că ieșiți într-un parc, într-o pădure sau la un picnic, există păsări specifiece fiecărui loc, pe care le puteți observa tot timpul anului.

9. Traseul cu obstacole. Oriunde ieșiți în natură, puteți transforma spațiul într-un traseu cu obstacole. Va fi cu siguranță una dintre cele mai apreciate activități în natură.

10. Vizitați Gradina Botanică – un loc liniștit și foarte plăcut în care, pe lângă relaxare, puteți vedea și învăța lucruri noi despre plante.

Găsești și mai multe idei interesante de joacă afară la rubrica noastra Outdoor.

Sursă foto: nejucam.ro, Pinterest.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.