Tips&tricks pentru părinți

10 cărți de citit în vacanța de vară(7+)

Mai sunt câteva zile până la mult așteptata vacanță de vară, așa că întocmirea unei liste cu cărți de citit în vacanță pică la fix. Noi am selectat 10 cărți pe care să i le propui copilului. Toate se adresează celor care au peste șapte ani, sunt povești cu tâlc și învățăminte, dar și cu aventură și suspans.

Detectivii de dinozauri în epava din Insulele Bimini

10 carti de citit in vacant

Pasionat de aventuri și dinozauri? Cartea lui Baudet este ceea ce cauți. Îl vei urma pe Matt Sharp, un tânăr a cărui dorință supremă este aceea de a urma meseria tatălui său, paleontolog. La numai 12 ani, Matt îl însoțește pe tatălui lui în Pădurea Amazoiană pentru a căuta ouă de dinozaur. Lucrurile se complică atunci când în aventura celor doi pornește și verișoara lui Matt, Jo, dar și în momentul în care, pe urmele lor pornește și rivalul tatălui.

Autor:Stephanie Baudet, editura: Curtea Veche

Băiatul care a stins soarele

Cui nu-i place înghețata mâna sus! Eeee, era evident că tututor ne place. Însă lui Marcel, personajul din această carte, nu doar că-i plăcea înghețata, era de-a dreptul înnebunit după ea. Și cum soarele îi ca strica bucuria, s-a gândit să construiască o rachetă cu care să ajungă la el si să-l stingă. Ce s-a întâmplat mai departe vă las e voi să descoperiți. Autor: Paul Brown, Editura: Curtea Veche

O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse

8 povești atractive te vor purta prin diverse aventuri și situații care de care mai amuzante și mai distractive. Pe deasupra, imaginația îți va fi purtată pe unde nici cu gândul nu visezi. Așa că, fie că te delectezi ziua în amiaza mare sau seara la culcare cu cartea aceasta, la final, sigur o vei trece pe lista celor mai interesante lecturi. 

Autor: Cristina Donovici, Editura: Curtea Veche

Cine a pus piper în mare? 

O carte de poezii care va stârni interesul atât celor mici, cât și celor mari. Rimele haioase, cu multe înțelesuri vor face lectura extrem de interesantă. Vei face cunoștință cu crocodili care se cred dive, bunici sărite de pe fix, verze bully și trandafiri-vampiri, cochilii care n-au chef să imite sunetul mării, pinguini cu covrigi în coadă, vaci care dau vin și oi care fac pariuri. Autor: Carmen Tiderle, Editura :Humanitas Junior

Tatu și Țup. Povestioare din pădurea mare.

Dacă abia ai învățat să citești, atunci această carte este excelentă pentru a exersa tainele literelor. Poveștile scurte și atractive vor face lectura să fie floare la ureche. Tatu și Țup locuiesc într-o căsuță din Pădurea Mare. Lui Țup îi place la nebunie să cânte la o tubă care împrățtie în aer brioșe și acadele, baloane, curcubeie și sclipici. Tatu, în schimb, se dă în vânt după sendvișurile cu brânză, pe care uneori le pictează. Cei doi se mai și ciondănesc, așa cum li se întâmplă chiar și celor mai buni prieteni, dar țin tare mult unul la altul și împreună își ajută amicii – Pantera cu dinți ascuțiți, Girafa cu picioare lungi și elegante, invizibila Insectă-Băț – să-și vadă visurile împlinite.

Autor: Jeremy Strong, Editura: Humanitas Junior

George şi cheia secretă a Universului

Descoperă Universul printr-o călătorie fantastică alături de George. Fă cunoștință și cu noii lui prieteni – omul de ştiinţă Eric şi fiica sa Annie – şi cu superinteligentul calculator Cosmos, care îi poate transporta oriunde şi îi poate aduce înapoi, scoţându-i chiar şi dintr-o gaură neagră.

Autor: Stephen Hawking, Lucy Hawking, Editura: Humanitas Junior

Pisicile războinice

De generații întregi, patru clanuri de pisici sălbatice conviețuiesc în pădure, departe de oameni. Au un cod al onoarei și prețuiesc loialitatea. Se antrenează ca războinici pentru a-și proteja Clanurile. Se vindecă de boli cu remedii naturiste. Respectă legile statornicite de înaintași. Sunt ghidate în acțiunile lor de spiritele strămoșilor războinici, reuniți în Clanul Stelelor.  

Autor: Erin Hunter, Editura: All

Matilda

Tatăl ei e un infractor, iar mama, o femeie cicălitoare şi nu tocmai inteligentă. Cei doi cred că Matilda e o adevărată pacoste care pierde prea mult timp cu cititul în loc să se uite la televizor, ca oamenii normali. Dar Matilda nu e chiar singură. Domnişoara Honey, învăţătoarea ei, ştie că fetiţa e un geniu şi că ascunde câţiva aşi în mânecă.

Autor: Roald Dahl, Editura: Arthur

Marele Uriaș prietenos

În toiul nopţii, micuţa Sophie este înşfăcată din patul ei de un uriaş, iar primul ei gând este că acesta o va mânca.Dar uriaşul cu ochi scânteietori şi faţă lunguiaţă nu face decât să o ducă în peştera lui, unde, cu felul lui împleticit de a vorbi, i se prezintă: “Eu este singurul uriaş cumsecade şi zăpăcit din tot Tărâmul Uriaşilor. Eu este Marele Uriaş Prietenos. Eu este MUP.” Ba mai mult, Sophie află că MUP are o îndeletnicire nobilă şi misterioasă: colecţionează vise pe care le suflă în urechile copiilor adormiţi.

 Autor: Roald Dahl, Editura: Arthur

Charlie și Fabrica de Ciocolată

Charlie Bucket este înnebunit după ciocolată. Iar Willy Wonka, cel mai iscusit inventator din lume, deschide porțile uimitoarei sale fabrici de ciocolată pentru cinci copii norocoși.

Autor: Roald Dahl, Editura: Arthur

Descoperă mii de titluri în lumea cărților cu imaginație. În perioada 10 – 12 Iunie îți oferim 20% discount la toate cărțile. Aplică în coșul de cumpărături codul CARTI20 și profită de ofertă! Vezi acum oferta bibliotecii de la Noriel, avem cărți pentru copii, dar și pentru părinti. https://noriel.ro/carti

https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2dc4de0fa&unique=bb3071a7d&redirect_to=https%3A//noriel.ro/librarie-online

sursă foto: PR, Cărturești, Libris.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.